Hayırlısı Yerine Faydalısı De!

Sözcükler ve kalıplar üzerine çok araştırırım. Günlük hayatta kullandığımız birçok kalıbın altında derin anlamlar vardır; bazılarının anlamı ise ilk amacından şaşmıştır.

Her genç kızın bir altın bileziği olmalı meslek, eğitim olarak algılanır. Güzel bir temennidir ama esas çıkışı gerçekten somut bir altın bileziği kolunda taşımasıdır. Altın takmanın, titreşim olarak bereketle uyumlu olma anlamı vardır. Diğer verilen mesaj ise, genç kızın beklenmedik bir durumda uzaklaşmasını ve belki de kendini korumasını sağlayacak mali gücü üzerinde taşımasıdır.

İnşallah kelimesinden kesinlikle kaçınıyorum. Niyeti zayıflatan bir ifade. İnsan yeryüzünde vekil tayin edilmiş; kendi yaptıklarının sorumluluğunu alması istenmiş. Siz birine yetki verdiğinizde her yaptığı şey için dönüp size tekrar tekrar başvurmasını ister miydiniz?

Sistem ne istediğini net olarak bilen, kararının tüm sorumluluğunu alan ve isteği için harekete geçen kişilerin önünü açıyor.

“Ben, bağışıklık sistemimin güçlü olmasını seçiyorum.”

“Ben, tüm ilişkilerimde alma/verme dengesini korumayı seçiyorum.”

“Ben, önümüzdeki altı ay içinde 3000 TL biriktirmeyi seçiyorum.”

Hayırlısı yerine faydalısı olsun demenizi öneririm. Beyin hayır kelimesini fayda anlamından çok Evet’ in tersi olarak algılıyor.

Şükür “teşekkür ederim, bana bu kadarı yeter” anlamına gelir.

Hamd olsun “teşekkür ederim, dahasını da almayı seçiyorum” anlamındadır.

Denemeye başlayın; sonuçlarını gördükçe çok şaşıracaksınız.

Modern insan rekabet ettiği için değil paylaşmayı bildiği için bugüne kadar yeryüzünde hayatta kalmayı başardı. Beğen ve paylaş.

İlginizi çeker Olumsuzlukların Sebebi Kurduğunuz Cümleler mi ve Kırk Kere Dersen

No Responses

  1. Pingback: Aile Dizimi Nedir? – Şifabulsun 16 Aralık 2022

Bir Cevap Yazın

%d